Tredje och sista klassen igång

Idag startade jag igång tredje och sista klassen i Projekt undervisa mig. Det blev mer varierat i denna klass och det jag ska lära mig är:

 • Matlagning i form av hamburgare och någon vietnamesisk grönsaksrätt till
 • Bakning av kaka med smeknamnet ”sockerbomb” till klassen
 • Hästkunskap
 • Basketregler
 • Träningskunskap med tips och råd för armträning (ska börja med detta nu och fortsätta i sommar)
 • Göra en ”ollie” på skateboard
 • Minecraft, tutorial
 • Spotify
 • HoN, manual
 • Fraps, spela in valfritt och visa

Det tillkommer en del då några i klassen var frånvarande. Några hade flera saker på gång innan de bestämde sig, andra fick tänka ett tag för att komma på vad de ville lära mig. Det som känns bra denna gång är att det dels blev mer blandat, dels att det är en del manualer/tutorials. Det underlättar för mig, men jag tror också utmaningen blir större för eleverna. De lämnar in sitt material och kan inte få följdfrågor av mig med chans att förtydliga. Jag har funderingar på att samla de olika manualer jag får in. De borde kunna återanvändas som undervisningsmaterial, på fler sätt.

Klassen gjorde mig otroligt glad genom att vara så ”på” med detta. De visade ett engagemang som gjorde att jag kände mig glad hela helgen. De inspirerade mig, helt enkelt.

I de andra två klasserna hade vi näst sista tillfälle för Projekt undervisa mig innan utvärdering. Det tar mer tid än jag beräknade från början, men det är helt ok. De som inte undervisar mig har annat att jobba med, t.ex. att läsa klart sin bok som de redovisar i klassbloggar. I veckan fick jag bl.a. lära mig grunderna i Starcraft, fyra ackord på gitarr, jag har fått dokument om datorsäkerhet att läsa igenom, jag har fått grundkurs i Dreamweaver samt testat att göra longjump och bunnyjump i CS. Jag klarade att hoppa så långt som jag skulle men inte på rätt ställe… Här insåg jag att det är svårt för mig som är sent introducerad i 3D-spel att styra rätt och att ha koll på alla tangenttryckningar. Det var annorlunda med Super Mario i 2D på den tiden det begav sig. Då kunde man bara ramla ner genom att gå bakåt eller framåt.

Tur jag har elever med stort tålamod.

/Carina Hasselgren

2 Comments

Filed under Skollyftet

2 Responses to Tredje och sista klassen igång

 1. Vad härligt det känns att läsa din berättelse. Det behövs fler lärarnerättelser.

 2. Pingback: Utvärdering av ”Projekt undervisa mig” | Skollyftet

Kommentera