TEDxYouth i Sverige?

I ett tidigare inlägg skrev jag om den fråga, som väcktes under en Skollyftet live-sändning när Brit Stakston och Elza Dunkels samtalade om sociala medier i skolan, nämligen unga och deras kunskapssökande, (läs även Brit Stakstons eget blogginlägg om detta). Utifrån denna fråga samtalar Joakim Vollert och Richard Gatarski i en annan Skollyftet live-sändning om hur man kan få unga att komma till tals och Joakim berättar då om tanken och planerna med att Sverige ska delta i TEDxYouthDay 20 november 2011.

Joakim Vollert vill gärna komma i kontakt med intresserade som har idéer om unga människor som vill bidra och delta. Hör av er till honom! Med och tänker till om detta är även Henrik Ahlén.

Från Skollyftets sida tycker vi det är en strålande idé! En tanke som Skollyftet har tänkt är att man i framtiden även borde ha ett TEDxED-event i Sverige, likt det som var i Philadelphia nyligen, TEDxPhiladelphiaED och som jag skrev lite mer om i inlägget Lärare som lär. Att då även ha TEDxYouth-talare som deltar är ju då en självklarhet. Unga som berättar om sitt eget kunskapssökande, sin kunskapsutveckling och om deras egen syn på den svenska skolan och skolans framtid.

Joakim Vollert berättade även om det spännande fenomenet ”cage” som han och bland annat Per Falk planerar att genomföra SkolForum i höst, men mer om det hoppas jag herrarna vill berätta i ett eget Skollyftet-inlägg.

Sedan, för att vi inte ska glömma något som Skollyftet verkligen vill satsa på, tror vi Skollyftet Edcamp är att ta teachmeets ett steg till, och ett naturligt nästa steg i att låta lärare utveckla sin professionalism med hjälp av varandra.

//Anna Kaya

2 Comments

Filed under Kompetensutveckling, Live, Skoldebatt, Skollyftet, Skolutveckling

2 Responses to TEDxYouth i Sverige?

  1. Strålande! Skolan behöver nytänkande på alla nivåer och TED kan var en viktig inspirationskälla. Mest kraftfullt är såklart om barnoch ungdomar själva engagerar sig och talar och organiserar.
    Därför gillar jag verkligen TEDxYouth-konceptet och hoppas att Joakim Vollert kan få stöd för sin galna idé att få alla Sveriges kommuner och skolor att haka på den 20 nov!

  2. Det snyggaste med detta inlägg är att det som föreslås förbättrar för eleverna på två sätt samtidigt. Både direkt stimulans och indirekt genom att lärare får en bra kompetensutveckling

Kommentera