#Skolchatt om det utvidgade lärarkollegiet

Det är torsdag idag. Torsdag betyder #skolchatt. Torsdag betyder att jag får en extra stor chans att utbyta tankar och idéer med många inspirerande skolintresserade människor. Människor som jag ser som mina kollegor i det utvidgade lärarkollegiet. Ett kollegium som jag är tacksam och stolt över att ingå i. Ett kollegium som ger mig så mycket, som jag lär av och utvecklas tillsammans med.

Idag handlade #skolchatt om just detta, det utvidgade lärarkollegiet. Vad betyder det för oss? Vad innebär det? Vad ger det oss? Jag har skrivit om detta förut, om hur mycket det betyder att knyta nya kontakter och lära känna människor som man kanske inte skulle lära känna om det inte vore för twitter och bloggar. I somras pratade Morrica och jag om att vi borde skapa fler kontaktytor där vi kan tänka tillsammans och där och då föddes idén om #skolchatt. Idén var såklart inte helt och hållen vår, konceptet med chattar på twitter har funnits länge, men ändå. En svensk chatt för skolfolk på twitter var nytt och värt att prova. Ett litet samtal räckte för att #skolchatt skulle bli verklighet. Ett litet samtal mellan två växte till ett samtal mellan hur många som helst. Om man vill. #Skolchatt är öppet för alla. Man behöver inte delta aktivt, man kan twitterlyssna och man kan läsa i efterhand.

Varför skriver jag nu detta inlägg? Varför all reklam för twitter och #skolchatt? Jo, för att mina twittrande lärarkollegor är en stor del av mitt utvidgade lärarkollegium och jag vill så gärna dela med mig av det till alla er som inte tycker twitter är något för er. Här får ni därför några exempel på vad det utvidgade kollegiet kan betyda för en del lärare på twitter:

Visst låter det bra? Vad betyder det utvidgade kollegiet för dig? Hör av dig till redaktion.skollyftet@gmail.com

//Anna Kaya

7 Comments

Filed under lärare, Skolchatt, Skollyftet, Skolutveckling

7 Responses to #Skolchatt om det utvidgade lärarkollegiet

  1. Pingback: #skolchatt om det utvidgade lärarkollegiet « You're no different to me

  2. Pingback: Hopp om 2012? « Välkommen till verkligheten

  3. Barbara

    Tyvärr är jag inte så aktiv skribent på twitter och #skolchatt men jag lyssnar hela tiden. Det är oerhört viktigt för mig som lärare att få ta del av de diskussionerna som förs om skolan, särskilt nu när det händer så mycket. Begrepp som analyseras, lärarrollen som diskuteras, utbyte av tolkningar av den nya läroplanen, hopp om högre lärarlöner, inspirerande böcker att läsa… och mycket mer har jag fått via twitter och det utvidgade kollegiet. Ingen av mina kolleger twittra och nu ska jag länka till denna artikeln så att också där jag jobbar de kan förhoppningsvis också ta del av det utvidgade kollegiet.

    • Det är nog viktigt att vi som är aktiva i sociala medier av olika slag delar med oss av länktips etc till våra kollegor i vårt vanliga kollegium så det också kan få chansen att få en inblick i, och i förlängningen delta i, det utvidgade kollegiet. Jag ska också länka! Tack för tipset!

  4. Pingback: Ta möten på uppstuds « Välkommen till verkligheten

  5. Pingback: Ända in i kaklet… « Välkommen till verkligheten

  6. Pingback: 17+2 ord om digital skolutveckling! | Emil Jansson

Kommentera