#Boklyftet för #Skollyftet

Vi vet att lärare läser allt mindre skönlitteratur och vi vet att läsförmågan sjunker överlag, bland annat har var femte europé svårt att läsa, vilket jag bloggat om tidigare. Vi vet även att läsundervisningen är oerhört viktig och som ett led i detta är vi ett gäng lärare i det utvidgade kollegiet som har bestämt oss för att läsa barn- och ungdomslitteratur tillsammans i form av en bokcirkel.

Först tänkte vi enbart ha boksamtal på Twitter men vi fick snabbt tips om sidan Bokcirklar där vi nu registrerat oss. Jag heter @annakaya där, hittar du mig kan du säkerligen hitta många av de övriga som är intresserade av att diskutera barn- och ungdomslitteratur och hur vi kan använda dessa böcker i skolan.

Vi tänker oss en bokcirkel för varje titel och en bokcirkel är redan startad av Hanna (@Hannas Tankar) nämligen ”Gregor från ovanjord”, av Suzanne Collins. Har du andra böcker du vill läsa och diskutera? Då kan du starta en egen bokcirkel och tipsa oss andra om den. Använd gärna taggen #boklyftet på Twitter eller lägg in förfrågningar och tips i Skollyftet-gruppen på facebook för att hitta fler som är intresserade av att vara med i bokcirkeln.

Ytterligare en tanke är att någon eller några av oss bloggar om de böcker vi läst. Kanske kommer vi på några pedagogiska planeringar som vi kan koppla till boken, kanske kommer vi på några intressanta frågeställningar som vi skulle vilja lyfta med eleverna. Dessa inlägg kan vi posta här på skollyftet.se under kategorin Boklyftet så har vi alla boktips samlade.

Så, visst vill du vara med att diskutera barn- och ungdomslitteratur? #Boklyftet för #Skollyftet!

/Anna Kaya

12 Comments

Filed under Boklyftet

12 Responses to #Boklyftet för #Skollyftet

 1. Oh coolt! Vill vara med =)

 2. Anna björstrand

  Kommer ni ha en viss åldersinriktning?

  • Jag tänker att alla åldersinriktningar får vara med. Alla kommer inte vilja diskutera alla böcker så det blir nog en hel del olika bokcirklar, kan jag tro.

 3. Hoppas jag kom med nu i mitt privata konto ,men kommer försöka i mitt jobbFBkonto också på tisdag fr Tyresö kommun där jag sköter om ett skolbibliotek numera….förutom mitt lärarjobb:-)

 4. Pingback: Mycket läsa gör dig klok | You're no different to me

 5. Nu har jag också registrerat mig och hoppas kunna vara med och diskutera så mycket som möjligt!!

 6. Pingback: Öka läslusten! |

 7. Linda

  Kul! JAg läser just Gregor ovan jord. Högläsning i år 6?

Kommentera