“Vår skola” – en ny röst inifrån förskolan/skolan varje vecka

Vad gör vi i förskolan, i skolan och på fritids egentligen? Vad innebär det att arbeta med barns och ungas lärande? Visst vore det intressant och lärorikt att få följa med en kollega i det vidgade kollegiet under en vecka på jobbet? Visst vore det givande att låta föräldrar, politiker, journalister och alla andra som är nyfikna få titta in i förskolans och skolans verksamhet och få ta del av hur det kan se ut. Nu kan vi alla tillsammans bidra till detta på Twitter genom att låna ut vår röst till @var_skola.

Vad är @var_skola?

@var_skola är ett twitterkonto som varje vecka låter twittrare skildra arbetet i fritidshem, förskola och skola. Det kan vara en lärare, rektor eller pedagog. Eller varför inte skolbibliotekarien, vaktmästaren eller kuratorn? Som en förlängning kanske vi även kan få in elevernas röster?

Vi vill ge verksamhetens insida en röst. Vad gör förskolans, skolans och fritidshemmets personal under en vecka? Vilka guldkorn kan vi dela med oss av och vilka utmaningar står vi inför? Vad lär våra barn och unga och vad lär vi?

Veckans Twittrare får gärna twittra löpande under arbetsdagen för ge en sådan hel bild som möjligt av arbetet. Den bild som tidvis skildras i pressen stämmer som vi vet inte alltid med verkligheten. Vi hoppas kunna ge den bilden bredd och djup via @var_skola.

Hur anmäler man sig och hur går det till?

Förhoppningsvis är vi många som vill delta och vi låter kontot vara aktivt så länge intresse finns. Om du vill delta sker anmälan via denna Doodle-länk där du fyller i ditt Twitter-alias och väljer en vecka. När det är din tur att sköta kontot kommer du få tillgång till @var_skola s lösenord via DM. Har du inte hört något från oss på söndagskvällen innan din @var_skola-vecka kan du kontakta Hadar/@Fritidspedagog på twitter. När du får tillgång till kontot börjar du din vecka med att på måndagen lägga upp din egen profilbild och fylla i ditt eget namn, titel och ev arbetsplats i profilen.

När vi twittrar från @var_skola behöver vi, precis som i vårt dagliga yrkesutövande, ta hänsyn till våra barn och elever, deras vårdnadshavare och våra kollegor när vi formulerar våra inlägg och lägger upp bilder. Vi måste således precis som vanligt följa regler om sekretess och tystnadsplikt. Vi behöver dessutom se till att vi alla håller en god ton i våra tweets även vid eventuell kritik.

Hör gärna av dig om du har några frågor, antingen här i kommentarerna eller på Twitter. Hoppas du vill låna ut din röst under en vecka!

Vänligen

Hadar Nordin och Anna Kaya

2 Comments

Filed under Skolutveckling

2 Responses to “Vår skola” – en ny röst inifrån förskolan/skolan varje vecka

  1. Pingback: @var_skola | Fröken Ann

  2. Pingback: Twitterkontot Vår skola @var_skola | Vad gör de i biblioteket?

Kommentera